Projeler
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ
Proje Adı: Sığır ve Koyun Derisinden Üretilen Kollajenin Biyolojik Etkinliğinin Belirlenmesi ve Balık Yemlerinde Kullanımının Optimize Edilmesi.
Proje No: TÜBİTAK 1001 ÇABA 123O886
Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Mürşide DARTAY
Proje Adı: Açıklanabilir Yapay Zeka ve Biyojeokimya Entegrasyonuyla Doğu Anadolu Fay Zon (Dafz)'Nda Bulunan Hazar Gölü Balıkçılığının ve Balıklarının Radon Gazı ve Ağır Metaller Açısından İncelenmesi.
Proje No: TÜBİTAK 1001 ÇABA 123Y326
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Muhammet Enis YONAR
Proje Adı: Sucul Model Organizma Zebra Balığı (Danio Rerio)’ nda Epileptik Nöbete Karşı Caffeic Acid Phenethyl Ester (Cape) ve 10-Hidroksi-2-Dekanoik Asit (10-Hda) Biyoaktif Moleküllerinin Koruyucu Etkilerinin Araştırılması.
Proje No: TÜBİTAK 1001 ÇABA 223O483
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Özlem EMİR ÇOBAN
Proje Adı: Kokusu Alınmış, Liyofilize Balık Tozu Ilaveli Glutenli/Glutensiz Fonksiyonel Makarna Üretimi: Besin Değeri, Tekno-Fonksiyonel Özellikleri, In-Vitro Sindirilebilirliği ve Yapay Zeka Tabanlı Raf Ömrü Tahmini ve Gıda Kaynaklı Patojen Analizi.
Proje No: TÜBİTAK 1001 ÇABA 223O495
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Emine ÖZPOLAT
Proje Adı: Elazığ, Malatya ve Kahramanmaraş Bölgelerindeki Su Ürünleri Sektörünün Yapısal, Teknik, Biyolojik, Ekonomik ve Sosyal Yönlerden Araştırılarak 2023 Depremlerinin Etkilerinin Belirlenmesi.
Proje No: TÜBİTAK 1001 ÇABA 124K037
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Serap SALER
Proje Adı: Saccharomyces cerevisiae Kullanılarak Su Mercimeği (Lemna minor L.) ve Su Teresi (Nasturtium officinale R.Br.)'nden Tek Hücreli Protein Üretimi, Bu Proteinle Zenginleştirilmiş Grissininin Besin Değeri, Karakterizasyonu ve Obezite Üzerine Etkileri.
Proje No: TÜBİTAK 1001124O561
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Özgür CANPOLAT
Proje Adı: Üniversite Öğrencilerinin Balık Eti ve Fast Food Ürünleri Tüketim Kararları ve Nedenlerinin Araştırılması: Fırat Üniversitesi Örneği.
Proje No: TÜBİTAK 2209 A Üniversite Ögrencileri Arastırma Projesi
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi. Shabnam FARZALI
Proje Adı: Tatlı Su Ekosistemlerinde Biyoçeşitlilik Tehditleri: Hazar Gölü'nde avlanan sazan (Cyprinus carpio) türü ve Keban Baraj Gölü'nde avlanan Tatlı Su Istakozlarındaki (Pontastacus leptodactylus) Ölümlerin Nedenlerinin Araştırılması.
Proje No: TÜBİTAK 1002-B 125O951
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi. Shabnam FARZALI
Proje Adı: Cip Baraj Gölü’nde Sülük (Hirudinea) Biyoçesitliliğinin Araştırılması.
Proje No: TÜBİTAK 2209 A
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Özlem EMİR ÇOBAN
Proje Adı: Lactobacillus reuteri Hücresiz Süpernatanı ile Desteklenen Ayva Çekirdeği Müsilajı Kaplamanın Soğukta Depolanan Taze Alabalık Filetolarının Kalitesine Etkisi.
Proje No: TÜBİTAK 1002 125O433
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Özlem EMİR ÇOBAN
Proje Adı: Zno- Nanopartikülleri Ile Güçlendirilmiş Karnıyarık Otu Tohumu Müsilajı/Kitosan Bazlı Kompozit Film Üretimi ve Karakterizasyonu.
Proje No: TUBİTAK 2209 A 1919B012427463
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Özlem EMİR ÇOBAN
Proje Adı: Kan Lipitleri Yüksek Obez Kadınlara Özel Protein ve Kril Yağı İçeren Fonksiyonel Besin Üretimi ve Bu Besinin Metabolik Etkileri: Randomize Kontrollü Araştırma.
Proje No: ADEP ADEP.25.35 [Araştırma Destekleme Projesi]
gibi birçok TÜBİTAK 1002, 2209-A/B, 1512 vb., BAP, KOSGEB, AB ve AR-GE projeleri ile laboratuvar alt yapısını güçlendirmeye, ülkemize ve üniversitemize katkı sağlamaya, öğrencilere burs desteği sağlamaya ve projeler dahilinde tecrübe kazandırmaya devam etmekteyiz.
Hızlı Erişim